Brook Preloader

Branding

Βρείτε την ταυτότητα της επιχείρησής σας και βοηθήστε τους καταναλωτές να συσχετιστούν μαζί σας.

Brand Strategy
planning • goal setting • competitive analysis • positioning • rebranding

Η στρατηγική του brand αποτελεί σημαντικό μέρος μιας επιχείρησης, διότι καθορίζει τη θέση της στην αγορά, το ανταγωνιστικό της περιβάλλον, καθώς και τις προσδοκίες των καταναλωτών. Μαζί θα σχεδιάσουμε την κατάλληλη στρατηγική για την επίτευξη των στόχων σας, φροντίζοντας να κάνουμε το brand σας αναγνωρίσιμο και ελκυστικό.

Όταν αναφερόμαστε σε brand strategy μιλάμε για κάτι παραπάνω από τον λογότυπο, το όνομα ή το tagline/slogan της επιχείρησής σας. Υπάρχουν πολλά ακόμα δημιουργικά στοιχεία που στοιχειοθετούν το brand σας, όπως οι εικόνες, τα μηνύματα που επικοινωνείτε στην ιστοσελίδα σας, οι καμπάνιες σας, ο τρόπος που οι εργαζόμενοι σας αλληλεπιδρούν με τους πελάτες σας, η άποψη που έχουν οι καταναλωτές για εσάς.

Με τον όρο Brand Strategy (Στρατηγική της Επωνυμίας), αναφερόμαστε στην συνολική εμπειρία που αποκομίζουν καταναλωτές και εν δυνάμει καταναλωτές από την εταιρία, το προϊόν και την υπηρεσία σας.

Η Στρατηγική της Επωνυμίας καθορίζεται από τον λόγο ύπαρξης σας αλλά και την υπόσχεση που δίνετε στους καταναλωτές σας. Μία υπόσχεση που βασίζεται στο τι πρεσβεύει η εταιρία σας, στην λύση που προσφέρει το προϊόν σας, στις αξίες που αποπνέει το brand σας, στην χρησιμότητα που αποκομίζουν οι πελάτες σας από την υπηρεσία σας.

Θα σχεδιάσουμε ή θα εξελίξουμε την Στρατηγική της Επωνυμίας σας χρησιμοποιώντας εργαλεία προσαρμοσμένα στις ανάγκες σας, ικανά να μετουσιώσουν όλα αυτά που είστε σε ένα απτό και ξεκάθαρο αποτέλεσμα για το κοινό σας, υπάρχοντες και εν δυνάμει πελάτες.

Visual Identity
logo • tagline • typography • imagery • colors • creative design

Σύμφωνα με τον Ben Matthews, αν τα brands ήταν άνθρωποι, τότε η οπτική τους ταυτότητα θα ήταν ο τρόπος που περπατάνε, που ντύνονται, το χτένισμα που έχουν. Μέσα από τη δημιουργία και την ανάπτυξη της οπτικής σας ταυτότητας, θα καταφέρετε να ξεχωρίσετε από τους ανταγωνιστές και να αναδείξετε τα χαρακτηριστικά και τις αξίες του brand σας.

Φανταστείτε το brand σας με ανθρώπινη μορφή. Είναι μια γυναίκα κοντά στα 25, με δερμάτινο μπουφάν και ένα κράνος μοτοσυκλέτας στο χέρι, που διασχίζει τον δρόμο περπατώντας με τον αέρα να ανεμίζει τα ξανθά της μαλλιά; Ή είναι ένα άνδρας κοντά στα 40, με μαύρο κοστούμι, ακριβό ρολόι και καλοχτενισμένα μαλλιά που περιμένει στο φανάρι για να προλάβει το επόμενο ραντεβού του; Ίσως αποφασίσετε ότι η πρώτη εικόνα ταιριάζει καλύτερα από ότι η δεύτερη στο brand σας. Αυτή η ελευθερία και η νεανικότητα ίσως εκφράζει καλύτερα το προϊόν σας από μία τακτοποιημένη, ώριμη και ακριβή αντίληψη.

Αν η επιλογή, λοιπόν, είναι η πρώτη, όλα εκείνα τα οπτικά στοιχεία του brand σας πώς θα πρέπει να μοιάζουν;

Μέσα από την διαδικασία της δημιουργικής σκέψης θα σχεδιάσουμε όλα τα γραφικά, λεκτικά και αντιληπτικά στοιχεία του brand σας, ώστε να νοηματοδοτούν την ταυτότητα σας. Είτε πρόκειται για τον λογότυπο της επιχείρησής σας, τα χρώματα, την γραμματοσειρά, τα δημιουργικά ή και το domain name της ιστοσελίδας σας θα σχεδιάσουμε την οπτική ταυτότητα της επωνυμίας σας από την αρχή, διαμορφώνοντάς την σε απόλυτη συμφωνία με τη στρατηγική και την εικόνα της.

Brand Implementation
representation • consistent application • brand alignment

Η αποτύπωση της ταυτότητας του brand σας στο μυαλό του καταναλωτή εξαρτάται από το αποτέλεσμα των επικοινωνιακών σας ενεργειών. Σκεπτόμενοι στρατηγικά και εξασφαλίζοντας μια εναρμονισμένη επικοινωνία σε όλα τα μέσα, εφαρμόζουμε τις κατάλληλες τακτικές Μάρκετινγκ που θα σας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία.

Με τον όρο Brand Implementation εννοούμε την διαδικασία της συνεχούς και συνεπούς εφαρμογής της εικόνας του brand σας σε όλα τα επιχειρησιακά επίπεδα, επικοινωνιακά μέσα και γενικότερα σε όλα τα μέρη που η επωνυμία σας είναι εμφανής.

Για να εξασφαλίσουμε τη συνοχή της εικόνας και των μηνυμάτων κάθε brand αναλαμβάνουμε τη διαχείριση όλων των ενεργειών ψηφιακού marketing που το αφορούν. Όταν αυτό δεν είναι δυνατό, είτε προσφέρουμε guidelines που αφορούν τη διαχείριση περιεχομένου (social media marketing, blogging, e-mail marketing), είτε αναλαμβάνουμε την πρώτη «διαμόρφωση» των social media accounts (βασικές ρυθμίσεις, στοιχεία επιχείρησης, εικόνες).

Είτε πρόκειται για ένα cover στο LinkedIn, για ένα post στο Facebook ή την ιστοσελίδα σας, είτε για μία μπροσούρα, έναν τιμοκατάλογο ή την επαγγελματική σας κάρτα, χρησιμοποιούμε όλα τα μέσα, ώστε το αποτέλεσμα να είναι πλήρως ευθυγραμμισμένο τόσο με την στρατηγική του brand σας, όσο και με την οπτική ταυτότητα σας.

Όλες οι υπηρεσίες

Digital Implementation

Μήπως ήρθε η ώρα να μπει και η δική σας επιχείρηση στον ψηφιακό κόσμο του Μάρκετινγκ; Κάντε την διαφορά!
Μήπως ήρθε η ώρα να μπει και η δική σας επιχείρηση στον ψηφιακό κόσμο του Μάρκετινγκ; Κάντε την διαφορά!